Hyödyllisiä linkkejä

Täältä löydät ammattialan valintaan, urasuunnitteluun ja tuettuun työllistymiseen liittyviä linkkejä. 

Ammatinvalinta ja urasuunnittelu


Duunikoutsi 

Maksuton mobiilisovellus, joka on tarkoitettu 13-25-vuotiaille nuorille. Sovelluksen sisältö soveltuu nuorille, jotka ovat hakemassa TET-paikkaa, kesätöitä, harjoittelupaikkoja tai työpaikkaa.


Duunikone

Ammatinvalintatesti, joka auttaa suunnan löytämisessä ja vahvuuksien tunnistamisessa. Selvitä persoonallesi sopivimmat ammatit. 


Nuortenelämä.fi

Sivusto kokoaa nuoria koskevia asioita kesätöistä koulutukseen. 


Työmarkkinatorin ammattitieto

Ammattien ja ammattialojen kuvauksia, ja eri ammateissa toimivien henkilöiden haastatteluja ja uratarinoita.


Työkokeilu

Työkokeilu on työpaikalla tapahtuvaa ammatillista kuntoutusta. Sen avulla voidaan tukea työelämään paluuta tai työelämään siirtymistä. Työelämässä aiemmin olleille työkokeilu voi toteutua joko entisenkaltaisiin tai kokonaan uusiin työtehtäviin.

Työkokeilu tarjoaa mahdollisuuden saada työkokemusta. Sen avulla voidaan myös selvittää työtehtävien sopivuutta terveydentilaan sekä soveltuvuutta uudelle alalle. Työkokeilu voi myös johtaa työllistymiseen.

Työkokeilua ammatillisena kuntoutuksena järjestävät Kela, työeläkelaitokset ja vahinkovakuutusyhtiöt. TE-hallinto järjestää työkokeilua työllistymistä edistävänä palveluna.

https://tietyoelamaan.fi/keinot-tyokyvyn-tueksi/kohti-tyoelamaa/kuntoutus_koulutus_tyonhaku/tyokokeilu/

Palkkatuki

Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu, työnantajalle palkkauskustannuksiin myönnettävä tuki. Palkkatukea myöntävä viranomainen on TE-toimisto.

Palkkatuettua työtä voi yhdistää muihin TE-palveluihin. Esimerkiksi työvoimakoulutusta tai työkokeilua voi seurata palkkatuettu työ tai tuettuun työjaksoon voi sisältyä työvoimakoulutusta. TE-toimisto voi myös hankkia työnhakijan ja työnantajan tueksi työhönvalmentajan palveluita.

Palkkatuki on rahallinen korvaus siitä, että työnantaja saattaa joutua käyttämään tavallista enemmän aikaa työntekijän työnohjaukseen, koska palkattavan työttömän työkokemus voi olla vähäistä, osaaminen vanhentunut, tai työttömän vamma tai sairaus vaikuttaa selviytymiseen tehtävissä.

Palkkatuki on aina harkinnanvarainen, ja se perustuu työttömän työnhakijan palvelutarpeisiin. TE-toimisto arvioi, kuinka hyvin palkkatuettu työ parantaa työttömän ammatillista osaamista ja edistää avoimille työmarkkinoille työllistymistä ja päättää tuen suuruuden ja keston tapauskohtaisesti.

https://tietyoelamaan.fi/keinot-tyokyvyn-tueksi/kohti-tyoelamaa/toimeentulo-ja-etuudet/palkkatuki/

© 2022 MotiJeesiKaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita