Vahvuudet 

Vahvuuslähtöinen ajattelu? Miten auttaa nuorta löytämään omat vahvuudet? 

Vahvuudet motivaation lähteenä

Motivaatioon ja innostukseen liittyy olennaisesti vahvuuksien tunnistaminen ja vahvuuslähtöinen ajattelu. Jokaisen nuoren tulisi koulupolkunsa aikana saada selville, missä hän on hyvä.

Jokaisella on vahvuuksia, mutta kaikki vahvuudet eivät tule koulussa esille, varsinkin, jos opiskelijalla on erityisen tuen tarpeita. Vahvuudet eivät löydy vain perinteisistä oppiaineista, vaan monenlaisista taidoista, kyvyistä sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista. Mikään ominaisuus tai luonteenpiirre ei ole yksipuolisesti hyvä tai huono, vaan kaikenlaisia ihmisiä tarvitaan tehokkaissa tiimeissä ja työelämän monimutkaistuvien ongelmien ratkaisemisessa.

Vahvuuksien tunnistaminen 

Jokaisella meistä on välillä vaikeaa tunnistaa omia vahvuuksia, eli asioita joissa olemme hyviä. Vahvuudet ovat ominaisuuksia, kykyjä ja taitoja, jotka saavat meistä parhaat puolet esille. Kun opit tunnistamaan näitä vahvuuksia, voit hyödyntää niitä esimerkiksi koulussa, harrastuksissa ja työelämässä. Lisäksi vahvuuksien tunnistamisen myötä itsevarmuutesi lisääntyy ja opit arvostamaan enemmän itseäsi. 

Testaa itsesi! Katso missä ovat vahvuutesi ja mikä ammatti sopisi sinulle:


https://tat.fi/testit/

© 2022 MotiJeesiKaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita