Yhteistyö 

Mitä tarkoittaa yhteistyö MotiJeesi-mallissa?
Moniammatillisen yhteistyön tarkoitus?

Yhteistyön onnistuminen

MotiJeesi -mallissa on olennaista, että nuoren kanssa työskentelevät ohjaajat ja muut henkilöt ovat perillä koko ajan siitä, mitä nuorella itsellään ja muilla hänen kanssaan toimivilla tahoilla on tekeillä nuoren opintojen, ohjauksen ja tuen suhteen.

Erityisen tärkeää on, että hedelmällisen yhteistyön sujuvuuden varmistamiseksi nuoren opiskelupolkua ovat tukemassa nimetyt yhteyshenkilöt eri organisaatioissa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sekä Helsingin kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluissa että Ammattiopisto Livessä (tai muussa oppilaitoksessa) on varmasti kaksi aikuista, jotka ovat perillä nuoren opiskelutilanteesta. 

Moniammatillinen yhteistyö

Moniammatillisen yhteistyön tavoitteena on, että lastensuojelun ja oppilaitoksen toimintatavat sekä rakenteet tukevat kohderyhmän nuorten koulutuspolkua niin, että se on sujuva ja yksilöllinen. Hankkeessa on rakennettu moniammatillista yhteistyötä ammatillisen erityisoppilaitoksen ja kaupungin sosiaalitoimen välille.

Moniammatillisella yhteistyöllä ja organisaatiorajat ylittäen on kehitetty toimintatapoja, joiden avulla sijoitetut nuoret pääsevät konkreettisesti tutustumaan ammatillisiin opintoihin ja mahdollisuuksien mukaan kokeilemaan niitä jo peruskoulun aikana. Tämä lisää nuoren tietoa ammatillisten opintojen alavaihtoehdoista.

© 2022 MotiJeesiKaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita